Prajitura cu frisca si migdale

Printeaza

Prajitura cu frisca si migdale din: oua, ulei, zahar, faina, esenta de rom, lapte, unt, frisca, migdale, cacao, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_frisca_si _migdale

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahăr
  • 100 g făină
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru cremâ:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 600 g făină
  • 50 g unt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 lingură rom
  • 50 g migdale măcinate
  • 3 linguri cacao

Pentru ornat:

  • 500 g friscă
  • 100 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare, până se topesc cristalele şi obţii o spumă cu aspect lucios. Freci gălbenuşurile cu uleiul.

In spuma de albuşuri, încorporezi treptat crema de gălbenuşuri, romul şi făina cernută, amestecând uşor, de jos în sus, până la omogenizare.

Pui aluatul pentru blat într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, faci proba cu scobitoarea.

Pentru cremă, mixezi ouăle cu zahărul, făina, cacaua şi o cană cu lapte rece. Pui la fiert restul de lapte, la foc mic, iar când clocoteşte, adaugi compoziţia cu ouă şi continui fierberea, amestecând încontinuu, până se îngroaşă crema. Iei de pe foc şi adaugi migdalele şi romul.

Ungi blatul cu cremă călduţă, iar când aceasta s-a răcit, ornezi prăjitura cu frişcă rece şi razi deasupra un strat cât mai uniform de ciocolată.

Porţionezi prăjitura după ce ai păstrat-o în frigider timp de cel puţin 3 ore.

Prajitura cu frisca si migdale

Prajitura_cu_frisca_si _migdale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.