Prajitura cu frisca si capsuni

Printeaza

Prajitura cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, esenta de rom.

Ingrediente blat: Prajitura cu frisca si capsuni

  • 4 ouă
  • 4 lin­guri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 1 esenţă de rom

 

Ingrediente cremă: 750 ml smân­tână, 3 linguri zahăr pudră, 2 plicuri întăritor de frişcă, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură amidon alimentar, 9 linguri zahăr, 200 ml lapte, 1 plic gelatină, 1 esenţă de rom, 100 g căpşuni.

 

Mod de preparare:

Faci un aluat de pandişpan pe care-1 torni într-o tavă unsă cu unt şi tape­tată cu făină şi-l coci la foc potrivit. După ce s-a copt, îl răstorni din tavă şi îl tai în două.Baţi smântână ca pentru frişca cu zahărul pudră şi întăritorul de frişcă, apoi o dai la frigider.

Amesteci gălbe­nuşurile cu făina, amidonul alimentar, 3 linguri zahăr, 100 ml lapte şi uh praf de sare. Separat, înmoi gelatina îti 100 ml lapte rece şi-l adaugi în crema de mai sus, apoi pui totul pe baie de aburi şi amesteci până devine o cremă groasă ca o smântână.

O laşi la răcit şi adaugi zahăr vanilat. Baţi şi albuşurile spumă cu 6 linguri zahăr şi esenţa de rom, amesteci spuma obţinută în crema fiartă şi răcită împreună cu fructele pasate şi frişca.

Ungi cu unt tava în care ai făcut blatul, aşezi o foaie de blat însiropat, torni jumătate din cremă, aşezi a doua foaie de blat însiropat cu suc şi cealaltă jumătate din cremă, iar la sfârşit pudrezi prăjitura cu nucă de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.