Prajitura cu frisca si capsune

Printeaza

Prajitura cu frisca si capsune din: faina, zahar, oua, sare, frisca, capsune, colorant, fructe.

Ingrediente:Prajitura_cu_frisca_si_capsune

pentru blat:

  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g capsune bine coapte
  • 100 g zahar pudra
  • cateva picaturi colorant rosu

pentru decor:

  • un pliculet gelatina rosie
  • frisca
  • fructe

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se mixează aproximativ 10 minute ouăle cu zahărul până ce compoziţia îşi triplează volumul. Se adaugă apoi făina şi sarea, amestecând cu delicateţe. Se varsă aluatul într-o formă si se coace 12 minute. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se scoate.

Căpsunele feliate si zahărul se pun pe foc cu o lingură de apă, nu mai mult. Se lasă 10 minute si apoi se mixează. Se bate frişca şi se amestecă cu piureul de căpsune si coloran­tul.

Blatul se taie în două, se umple cu spuma de căpsune care se repartizează fie mai mult în interior si mai puţin la exterior, fie invers, după dorinţă. Se prepară gelatina roşie şi se toarnă deasupra spumei de căpsune.

După ce s-a închegat, se dă la rece de pe o zi pe alta. Se serveşte cu un moţ de frişcă şi felii de fructe.

Prajitura cu frisca si capsune

Prajitura_cu_frisca_si_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.