Prajitura cu foi si visine

Printeaza

Prajitura cu foi si visine din: miere, cacao, zahar, ulei, bicarbonat de sodiu, ou, faina, lapte, suc de lamaie, amidon, esenta de rom, unt, visine.

Ingrediente pentru foi: Prajitura_cu_foi_si_visine

  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 1-2 linguri lapte
  • suc de lamaie

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 200 g unt
  • 150 g visine

Mod de preparare:

Pregatesti foile, pregatesti doua cratite, una cu apa, pe care o pui pe foc la incalzit si una in care adaugi oul, zaharul, cacao, uleiul si mierea. Pui cratita deasupra celei cu apa (bain-marie) si mixezi totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina.

Framanti aluatul si il imparti in trei parti egale. Intinzi foile si le coci pe dosul tavii, cca 7-10 minute.

Pregatesti crema, amidonul il amesteci cu zaharul, adaugi laptele si fierbi pana ce se ingroasa. Deasupra pui o folie alimentara si lasi crema la rece. Dupa ce s-a racit, adaugi cacao si esenta de rom. Untul il mixezi spuma, apoi adaugi din crema de lapte, amesteci pana ce incorporezi toata crema de lapte, iar spre final adaugi visinele.

Crema o imparti in doua si ungi foile cu ea (foaie + crema + foaie + crema + foaie). Dai prajitura la rece pana a doua zi, pana ce se inmoaie foile, apoi o glazurezi.

Prajitura cu foi si visine

Prajitura_cu_foi_si_visine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.