Prajitura cu foi si crema din zahar ars (de post)

Printeaza

Prajitura cu foi si crema din zahar ars

Ingrediente:Prajitura cu foi si crema din zahar ars (de post)

Pregăteşti mai întâi un sirop astfel:

Topeşti într-o cratiţă 300 g zahăr, stingi cu 250 ml apă şi laşi până se topeşte zahărul, apoi îl dai la rece.

Mod preparare foi:

In jumătate din acest sirop răcit, pui 300 g făină, 100 g margarină, 3 linguri zahăr şi un vârf de cuţit de bicarbonat şi amesteci bine. Impărţi compoziţia în 3, din care coci 3 foi pe dosul tăvii.

Mod preparare cremă:

Siropul rămas îl completezi cu apă până obţii 1/2 l lichid în care adaugi 3 linguri zahăr şi 3 linguri făină. îl pui la foc şi laşi să fiarbă până se îngroaşă, apoi îl dai deoparte şi îl amesteci cu 1/2 pachet de margarină.

Umpli foile cu cremă, iar deasupra întinzi următoarea glazură: freci 200 g zahăr pudră cu 1 lingură cacao, 3 linguri ulei, 3 linguri apă clocotită până se omogenizează.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • crema de zahar ars de post
  • prajitura cu foi de post
  • prajituri cu foi de post
  • https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-foi-si-crema-din-zahar-ars-de-post html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.