Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie

Printeaza

Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie din: făină, zahăr, unt, smântână, ou, praf de copt, unt (nesărat, cu minim 50% grăsime), zahăr pudră, lapte, coaja şi zeama de lămâie.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_foi_de_zahar_ars_smantana_si_lamaie

  • 800 g făină
  • 100 g zahăr
  • 150 g unt
  • 100 g smântână
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 5 linguri făină
  • 200 g unt (nesărat, cu minim 50% grăsime)
  • 200 g zahăr pudră
  • 1/2 l lapte
  • coaja şi zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare:

Pui zahărul pentru blat într-o cratiţă, la topit. îl laşi până se face maro, apoi îl stingi cu 1 cană de apă fierbinte; laşi pe foc până ce zahărul se topeşte complet.

Untul (la tempe­ratura camerei), îl amesteci cu oul întreg, cu smântână şi siropul de zahăr ars.

Pui făina, amestecată cu praful de copt, toată odată şi omo­genizezi compoziţia cu mâna, dar fără a frământa coca.

Impărţi aluatul în 4 şi întinzi din fiecare bucată câte o foaie pe care o coci pe fundul tăvii (unsă cu unt) de la aragaz, la foc moale, până se colorează puţin.

Pui foile unele peste altele şi le laşi să se răcească (sunt rigide ca un biscuite). Amesteci făina cu laptele şi pui totul pe foc.

Amesteci, iar când se îngroaşă, dai compoziţia la răcit. Razi coaja de la lămâie şi storci sucul.

Amesteci untul moale cu zahărul şi, când pasta de făină s-a răcit, adaugi câte puţin în crema de unt, alternând cu sucul de lămâ­ie. Adaugi şi coaja de lămâ­ie.

Montezi prăjitura. Aşezi prima foaie într-o tavă de aragaz, pui crema şi tot aşa până termini cele 4 foi. Dai prăjitura la rece, cel puţin 12 ore. Tai prăjitura în bucăţi şi le pudrezi cu zahăr.

Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie

Prajitura_cu_foi_de_zahar_ars_smantana_si_lamaie

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.