Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

Printeaza

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

Ingrediente foi: Prajitura cu foi de cocos, cirese si glazura de ciocolata

  • 5 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 150 g nucă de cocos
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente cremă:

  • 1 plic budincă, de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 gzahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 g cireşe
  • 200 g margarină
  • 100 g cioco­lată
  • 1 lingură de ulei pentru glazură

 

Mod preparare foi:

Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi pe rând zahărul, nuca de cocos, praful de copt şi făina. Impărţi compoziţia în două din care coci doi foi pe dosul tăvii unse cu margarină şi tapetate cu făină, câte 10 minute fiecare.

Mod preparare cremă:

Amesteci praful de budincă cu laptele, gălbenuşurile, vanilia şi zahărul şi fierbi totul 2-3 minute până se îngroaşă. Speli cireşele, le cureţi de sâm­buri şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Separat freci spumă margarina, apoi o încorporezi în compoziţia de budincă.

Cum asamblezi prăjitura:

Intinzi crema peste o foaie, aşezi cireşele, pui a doua foaie şi întinzi glazura de ciocolată. Dai prăjitura la rece pentru câteva ore, apoi o tai bucăţi.

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

Prajitura cu foi de cocos, cirese si glazura de ciocolata

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.