Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată
PrinteazaPrăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată
- 5 albuşuri
- 150 g zahăr
- 150 g nucă de cocos
- 3 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente cremă:
- 1 plic budincă, de vanilie
- 250 ml lapte
- 250 gzahăr
- 5 gălbenuşuri
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 500 g cireşe
- 200 g margarină
- 100 g ciocolată
- 1 lingură de ulei pentru glazură
Mod preparare foi:
Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi pe rând zahărul, nuca de cocos, praful de copt şi făina. Impărţi compoziţia în două din care coci doi foi pe dosul tăvii unse cu margarină şi tapetate cu făină, câte 10 minute fiecare.
Mod preparare cremă:
Amesteci praful de budincă cu laptele, gălbenuşurile, vanilia şi zahărul şi fierbi totul 2-3 minute până se îngroaşă. Speli cireşele, le cureţi de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Separat freci spumă margarina, apoi o încorporezi în compoziţia de budincă.
Cum asamblezi prăjitura:
Intinzi crema peste o foaie, aşezi cireşele, pui a doua foaie şi întinzi glazura de ciocolată. Dai prăjitura la rece pentru câteva ore, apoi o tai bucăţi.
Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată
Poftă bună!