Prajitura cu foi cu miere – Reteta Gustoasa

Printeaza

Prajitura cu foi cu miere din: ulei, lapte, praf de copt, miere, amoniac, zahar, faina, lapte, gris, unt si zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura_cu_foi_cu_miere

  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri miere
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 cana zahar
  • faina cat cuprinde

pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 1 pachet unt (margarina)
  • 300 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru foi, pui laptele, uleiul, mie­rea, zahărul, praful de copt şi amoniacul într-o cratiţa, pe foc mic, şi laşi până devine o compoziţie maronie, după care dai să se ră­cească, între timp, pui laptele la fiert, iar când începe să fiarba adaugi grisul în ploaie, laşi până se îngroaşă, după care îl dai să se răcească.

După  ce se  răceşte compoziţia pentru foi, adaugi făina treptat, frămânţi un alu­at mai tare, îl împărţi în patru şi coci patru foi (15 minute fiecare) pe fundul unei tăvi presărate cu făină.

Le laşi să se răcească.

Pui margarina într-o crati­ţâ pe foc mic, laşi până se topeş­te, după care o dai să se răcească.

Adaugi zahărul pudră, mixând conti­nuu, până se întăreşte, apoi pui trep­tat câte o lingură de griş re­ce.

La final, adaugi esenţa de vanilie. Umpli foile cu cre­ma de griş, apeşi uşor şi dai prăjitura la rece până a doua zi.

O presari cu zahăr pudră, o tai bucati si o servesti.

 

Prajitura cu foi cu miere

Prajitura_cu_foi_cu_miere

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.