Prăjitură cu fistic

Printeaza

Prăjitură cu fistic

Prăjitură cu fistic

Ingrediente:

  • 230 g unt
  • 360 g zahăr
  • 8 ouă
  • 450 ml lapte dulce
  • 4 linguri de cacao
  • 250 g făină
  • două pliculeţe zahăr vanilirtat
  • praf de copt
  • 100 g nucă
  • 100 ml apă
  • 100 g fistic
  • amidon
  • pudră de scorţişoară
  • esenţă de rom
  • o linguriţă de sare

Preparare:

Zahărul vanilat, 300 g zahăr tos şi 180 g unt se pun într-un castron şi se mixează. Se adaugă o lingură de esenţă de rom, 6 ouă, 220 ml lapte dulce, făina amestecată cu un pliculeţ cu praf de copt şi două linguri de pudră de cacao.

Se mixează, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace la foc meditu 25-30 de minute, se scoate şi se lasă la răcit.

Intr-o cratiţă se topeşte zahărul rămas şi când se caramelizează se adaugă untul şi apa. Se adaugă nuca măcinată şi se fierbe două minute.

Se lasă la răcit, se adaugă laptele amestecat cu o lingură de amidon, sarea şi cele două ouă rămase. Se amestecă, se pune pe foc şi se ţine până când devine ca o cremă.

Blatul se taie în două foi, se unge cu cremă, se presară fistic tocat, se suprapun foile şi se decorează cu restul de cremă. Se presară restul de cacao şi pudră de scorţişoară.

Prăjitură cu fistic

Prăjitură cu fistic.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu fistic

1 comentariu

  1. Imi place mult fisticul. Mi-ar fi placut totusi sa fie mai accesibil la pret 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.