Prajitura cu cuscus, fructe uscate si nuci

Printeaza

Prajitura cu cuscus, fructe uscate si nuci din: prune uscate, mere uscate, caise uscate, suc de mere sau caise, cuşcuş, nuci româneşti, nuci braziliene, cardamom, scorţişoară, sirop de arţar sau miere.

Prajitura_cu_cuscus_fructe_uscate_si_nuci

Ingrediente:

  • 100 g prune uscate
  • 1 mână de mere uscate
  • 100 g caise uscate
  • 400 ml suc de mere sau caise
  • 185 g cuşcuş
  • 1 mână nuci româneşti
  • 1 mână nuci braziliene
  • 1 praf cardamom
  • 1 praf scorţişoară
  • 4 linguri sirop de arţar sau miere

Mod de preparare:

Se spală fructele uscate şi se aşază într-o crăticioară, cu sucul; se dau într-un clocot. Se scurg şi sucul se toarnă peste cuşcuş.

Se amestecă, se acoperă cu o farfurie şi se lasă să se înmoaie. Se amestecă din când în când. Se taie mărunt fructele şi se toacă nucile.

Se adaugă la cuşcuş fructele, nucile şi mirodeniile şi se îndulceşte cu miere sau sirop. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de sufleu joasă de 22 x 33 cm.

Se umple cu cuşcuş şi se nivelează suprafaţa; se dă la frigider şi se lasă să se întărească. Se taie bucăţi.

Prajitura cu cuscus, fructe uscate si nuci

Prajitura_cu_cuscus_fructe_uscate_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.