Prajitura cu crema si bezea de lamaie

Printeaza

Prajitura cu crema si bezea de lamaie din: faina, unt, galbenus, zahar, sare, oua, amidon, smantana, suc de lamaie, fructe.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_si_bezea_de_lamaie

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 3 albuşuri
  • 3 linguri de smântână groasă şi grasă
  • 1 lingură amidon
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 ml suc de lămâie

Pentru bezea:

  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g suc de lămâie
  • coaja rasă de lămâie

Pentru ornat:

  • fructe confiate (stafide, curmale, caise, smochine, ananas, ghimbir)
  • unt pentru tavă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se frământă toate ingredientele până se leagă. Eventual se adaugă 1-2 linguri de apă rece. Aluatul se înveleşte în folie şi se ţine la frigider minimum o oră.

Se unge cu unt o tavă, apoi se tapetează cu un strat gros de 1 cm de fructe confiate. Fructele se acoperă cu aluatul întins, fără a îmbrăca marginile.

Se dă la cuptor cca zece minute la foc potrivit sau până ce blatul este pe jumătate copt.

Crema se prepară fierbând toate ingredientele la bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se toarnă peste blatul scos din cuptor şi se coace zece minute.

Pentru bezea, se bat spumă albuşurile şi se adaugă treptat zahărul. Se încorporează sucul şi coaja rasă de lămâie. Spuma de albuşuri se repartizează peste cremă şi prăjitura se dă din nou la cuptor, timp de 20-25 de minute, la foc mic.

După ce se răceşte complet, se taie şi se serveşte ca atare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.