Prajitura cu crema de vanilie si cirese

Printeaza

Prajitura cu crema de vanilie si cirese din: faina, zahar, unt, zahar tos, lapte dulce, ou, sare, drojdie, lapte dulce, galbenusuri, baton de vanilie, cirese.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_cirese

pentru aluatul sfaramicios:

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g unt

pentru aluatul obisnuit:

  • 1/2 kg faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar tos
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 ou
  • sare
  • 1 cub drojdie proaspata

pentru crema:

  • 300 ml lapte dulce
  • 150 g zahar tos
  • 200 g unt
  • sare
  • 5 galbenusuri
  • 1 baton de vanilie

pentru umplutura:

  • 500 g cirese fara samburi
  • 50 g zahar

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi o amesteci cu untul frecat cu zahăr, sare, oul şi drojdia dizolvată în laptele călduţ. Frămânţi puţin aluatul, apoi îl întinzi pe masa presărată cu făină şi tapetezi cu el baza şi pereţii unei forme de tort unsă cu unt.

Pentru cremă, fierbi laptele cu zahărul şi batonul de vanilie. Torni în fir subţire laptele, peste gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, într-o cratiţă. Amesteci pe foc mic, până se îngroaşă crema. După ce s-a răcit, o încorporezi în untul frecat spumă. Pui la macerat cireşele curăţate de sâmburi, pentru 30 de minute, în zahăr.

Pentru aluatul sfărâmicios, amesteci cu mâna făina cu untul şi zahărul, până obţii acele firimituri. Torni crema de vanilie peste aluat şi presari cireşele. Pui deasupra firimitu-rile obţinute din aluatul sfărâmicios. Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35-40 de minute.

Prajitura cu crema de vanilie si cirese

Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_cirese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.