Prajitura cu crema de ou si nuca
PrinteazaPrajitura cu crema de ou si nuca din: oua, zahăr pudră (sau zahăr obişnuit făcut pudră, în maşina de cafea), zahăr vanilat, unt sau margarină, nucă măcinată, zahăr, bicarbonat de amoniu pentru prăjituri, faina.
- 10 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră (sau zahăr obişnuit făcut pudră, în maşina de cafea)
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 300 g unt sau margarină cub
Ingrediente pentru blat:
- 10 albuşuri
- 300 g nucă măcinată
- 200 g zahăr
- 1 plic bicarbonat de amoniu pentru prăjituri
- 6 linguri făină
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele, mai puţin untul şi le fierbi la bain-marie. Freci până se îngroaşă compoziţia. Laşi să se răcească şi, după ce s-a răcit, încorporezi treptat 300 g de unt moale.
Prepari aluatul de blat, pe care îl împărţi în 3. Baţi albuşurile cu mixerul şi adaugi treptat zahărul. Când sunt bătute albuşurile, pui amoniacul şi mai porneşti puţin mixerul.
Adaugi nuca şi făina şi amesteci cu grijă, folosind o lingură, să nu se pleoştească, împărţi compoziţia în 3 lărţi (hiaturi), pe care le coci li cuptor, într-o tavă tapetată cu fană. Aşezi în ordine un blat, cremă, alt blat, cremă, blat şi apoi cremă.
Deasupra poţi presăra caramel pisat, preparat astfel: carameli- zezi câţiva mieji de nucă cu zahăr topif torni caramelul pe un tocător de lemn şi laşi la rece, trecând din când în când cu un cuţit pe sub ei, pentru a nu se lipi.
Când e gata, sfărâmi cu sucitorul şi ornezi prăjitura.
Prajitura cu crema de ou si nuca
Pofta buna!
Imi place prajitura cu crema