Prajitura cu crema de ou si nuca

Printeaza

Prajitura cu crema de ou si nuca din: oua, zahăr pudră (sau zahăr obişnuit făcut pudră, în maşina de cafea), zahăr vanilat, unt sau margarină, nucă măcinată, zahăr, bicarbonat de amoniu pentru prăjituri, faina.

Ingrediente pentru cremă:Prajitura_cu_crema_de_ou_si_nuca

  • 10 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr pudră (sau zahăr obişnuit făcut pudră, în maşina de cafea)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 300 g unt sau margarină cub

Ingrediente pentru blat:

  • 10 albuşuri
  • 300 g nucă măcinată
  • 200 g zahăr
  • 1 plic bicarbonat de amoniu pentru prăjituri
  • 6 linguri făină

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele, mai puţin untul şi le fierbi la bain-marie. Freci până se îngroaşă compoziţia. Laşi să se răcească şi, după ce s-a răcit, încorporezi treptat 300 g de unt moale.

Prepari aluatul de blat, pe care îl împărţi în 3. Baţi albuşurile cu mixerul şi adaugi treptat zahărul. Când sunt bătute albuşurile, pui amoniacul şi mai porneşti puţin mixerul.

Adaugi nuca şi făina şi amesteci cu grijă, folosind o lin­gură, să nu se pleoştească, împărţi compoziţia în 3 lărţi (hia­turi), pe care le coci li cuptor, într-o tavă tapetată cu fană.  Aşezi în ordine un blat, cremă, alt blat, cremă, blat şi apoi cremă.

Deasupra poţi presăra caramel pisat, preparat astfel: carameli- zezi câţiva mieji de nucă cu zahăr topif torni caramelul pe un tocă­tor de lemn şi laşi la rece, trecând din când în când cu un cuţit pe sub ei, pentru a nu se lipi.

Când e gata, sfărâmi cu sucitorul şi or­nezi prăjitura.

Prajitura cu crema de ou si nuca

Prajitura_cu_crema_de_ou_si_nuca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Imi place prajitura cu crema

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.