Prajitura cu crema de lapte si bezea

Printeaza

Prajitura cu crema de lapte si bezea din: galbenusuri, faina, zahar, apa, praf de copt, zahar vanilat, lapte, amidon, unt, fulgi de cocos, esenta de vanilie, albusuri, ciocolata alba.

Ingrediente pentru blat: Prajitura_cu_crema_de_lapte_si_bezea

  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 10 linguri apă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru cremă:

  • 350 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 250 g unt
  • 100 g fulgi de cocos
  • esenţă de vanilie

Ingrediente pentru bezea:

  • 5 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 25 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul, freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până obţii o cremă, apoi adaugi apa şi făina amestecată cu praful de copt. Ungi o tavă cu unt sau pui hârtie de copt şi întinzi bine compoziţia obţinută. Introduci tava în cuptorul încălzit, la foc mic, 20 de minute.

Pregăteşti crema, amesteci zahărul, fulgii de cocos, amidonul, apoi adaugi laptele şi pui cratiţa pe foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. După ce se răcoreşte, adaugi esenţa de vanilie.

Mixezi bine untul moale şi adaugi în compoziţie câte o lingură, până când se încorporează în totalitate.

Pregăteşti bezeaua, pe baie de abur baţi bine albuşurile cu zahărul.

Montezi prăjitura, peste blatul răcit adaugi crema, nivelezi bine, după care pui bezeaua, iar la final razi ciocolata.

Prajitura cu crema de lapte si bezea

Prajitura_cu_crema_de_lapte_si_bezea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.