Prajitura cu crema de lamaie, capsuni si frisca

Printeaza

Prajitura cu crema de lamaie, capsuni si frisca din: oua, zahar, amidon, otet, sare, budincă de lămâie, lapte, unt, coajă de lămâie, zeama de lămâie, căpşuni, frişcă.

Ingrediente pentru bezea:Prajitura_cu_crema_de_lamaie_capsuni_si_frisca

  • 5 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 1 linguriţă oţet
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru crema de lămâie:

  • 5 gălbenuşuri
  • 1 plic budincă de lămâie
  • 300 ml lapte
  • 6 linguri zahăr
  • 150 g unt
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • zeama de la 1/2 lămâie

Ingrediente pentru decor:

  • 350 g căpşuni
  • 200 ml frişcă
  • 2 linguri zahăr

Mod de preaprare:

Baţi albuşurile cu sarea, până obţii o spumă lucioa­să. Pui treptat zahărul şi mixezi în continuare, până se dizolvă mare parte din cristale. Adaugi oţetul şi amidonul şi mai mixezi 10 minute. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului şi dese­nezi un cerc cu diametrul de 22-24 cm.

Pui cu lingu­ra bezea, formând un cerc cu grosimea de 4-5 cm.

Mijlocul va rămâne ca un cuib în care aşezi crema. Introduci tava în cupto­rul preîncălzit şi reduci focul la mic. Coci blatul 80 de minute, astfel încât să se usuce la exterior, iar în mijloc să fie cremos. îl laşi să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă.

Pentru cremă, amesteci praful de budincă cu lap­tele, zahărul, gălbenu­şurile, zeama şi coaja rasă de lămâie şi le fierbi la foc mic, până se îngroaşă. în untul frecat spumă, încor­porezi lingură cu lingură crema răcită.

Aşezi blatul pe un pla­tou, iar în mijloc pui crema. Pentru decor, baţi frişca în care adaugi 4-5 căpşuni pasate cu zahăr şi o pui peste crema de lămâie. Deasupra, peste frişcă, aranjezi căpşuni întregi şi tăiate în jumătăţi.

Consumi desertul de preferinţă rece, de la frigider, după ce crema s-a răcit, iar be­zeaua s-a mai înmuiat.

Prajitura cu crema de lamaie, capsuni si frisca

Prajitura_cu_crema_de_lamaie_capsuni_si_frisca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Buna prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.