Prăjitură cu cremă de cafea şi rom
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu crema de cafea si rom din: oua, zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar, cafea si esenta de rom.
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 150 g nuci măcinate
- 1 praf de copt
- 2 linguri făină
- zeamă de lămâie
- sare
Ingrediente cremă:
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 1 lingură cafea
- 1 esenţă de rom
Mod preparare blat:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, apo adaug praful de copt stins cu zeama de lămâie. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare le încorporezi cu grijă în compoziţia de albuşuri, pui şi nuca măcinată şi făina şi omogenizezi totui.
Torni blatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi îl coci la foc potrivit 30 de minute Pregateşti şi crema: fierb cafeaua şi o laşi să se răcească. Freci untul spumă cu zahărul adaugi apoi romul şi zaţul de cafea şi dai crema la rece. După ce s-a răcit blatul îl tai în două. Il umpli cu crema de cafea ta prăjitura bucăţi.
Prăjitură cu cremă de cafea şi rom
Poftă bună!