Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu crema de branza si ciocolata din: biscuiti, unt, branza de vaci, zahar, oua, faina, esenta de vanilie, sare, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_branza_si_ciocolata

pentru blat:

  • 300 g biscuiti sfaramiciosi
  • 100 g unt

pentru crema:

  • 1 kg branza de vaci, binse scursa
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit de sare

pentru decor:

  • 100 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Dai biscuiţii prin blender până devin nisipoşi. Topeşti untul şi-l amesteci cu biscuiţii până se înmoaie. Pui compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi o apeşi cu degetele. O dai la cuptorul preîncălzit pentru 10 minte, apoi o laşi la răcorit.

Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie aproximativ 2 minute, până se omogenizează. Adaugi treptat ouăle, amestecând continuu. Ulterior torni făina cernută în ploaie şi amesteci din nou.

Torni crema peste crusta de biscuiţi şi dai tava la cuptor pentru 50-60 de minute. Când prăjitura s-a răcit, presari ciocolată rasă.

Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Prajitura_cu_crema_de_branza_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.