Prajitura cu crema de branza si budinca de vanilie

Printeaza

Prajitura cu crema de branza si budinca de vanilie din: oua, apa, zahar, faina, cacao, praf de copt, hârtie de copt, brânză dulce de vacă, unt sau margarină pentru creme, zahăr pudră, zahăr vanilat, coajă de lămâie, răcoritoare carbogazoasă de culoare galbenă (portocale/piersici),  budincă cu gust de vanilie

Ingrediente pentru blat:Prajitura_cu_crema_de_branza_si_budinca_de_vanilie

  • 16 ouă
  • 6 linguri apă
  • 12 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • hârtie de copt, pentru tavă.

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 500 g brânză dulce de vacă
  • 200 g unt sau margarină pentru creme
  • 300 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuş
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

Ingrediente pentru glazură:

  • 350 ml răcoritoare carbogazoasă de culoare galbenă (portocale/piersici)
  • 1 plic praf de budincă cu gust de vanilie
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Gălbenuşurile de la cele 6 ouă le mixezi cu zahărul şi cu cele 6 linguri de apă. Adaugi la gălbenuşurile mixate făina cernută şi amestecată cu praful de copt şi cacaua, intercalat cu spuma de albuşuri.

Amesteci uşor de jos în sus, cu o spatulă, până la omogeni­zare. Coci blatul în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, până ce trece testul scobitorii. Scoţi blatul din tavă, îndepărtezi hârtia de copt şi aşezi blatul pe un placaj pentru prăjituri.

Pentru crema de branza, mixezi untul moale cu zahărul praf, vanilia, gălbenuşul, coaja de lămâie răzuită. Adaugi treptat brânza de vacă, până devine omogenă şi spumoa­să.

Crema o întinzi pe blat cu un cuţit cu lama lată.  Praful de budincă îl amesteci cu zahărul, pui treptat băutura carbogazoasă şi aşezi amestecul pe foc mic, până fierbe şi se îngroaşă puţin.

Laşi glazura 1-2 minute să se domolească, să nu fie fierbinte, dar să fie caldă, apoi o întinzi cu un cuţit (cu mişcări ra­pide) peste crema de brânză. Dupa ce se răceşte şi se întăreşte glazura, poţi tăia prăjitura felii lunguieţe, dreptunghiulare, cu un cuţit introdus în apă fierbinte, înaintea efectuării unei tăieri.

Prajitura cu crema de branza si budinca de vanilie

Prajitura_cu_crema_de_branza_si_budinca_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.