Prajitura cu crema de branza, portocale si menta

Printeaza

Prajitura cu crema de branza, portocale si menta din: oua, zahar, coaja de portocale, sare, faina, suc natural de portocale, praf de copt, branza de vaci, friscă lichidă, portocala, esenţă de portocală, mentă.

Prajitura_cu_crema_de_branza_portocale_si_menta

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 cană zahăr
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 1 praf de sare
  • 350 g făină
  • 100 ml suc natural de portocale
  • 1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci
  • 300 ml friscă lichidă
  • 2 pliculeţe întăritor friscă
  • 1 portocală
  • 1 linguriţă esenţă de portocală

Pentru decor:

  • felii portocale
  • frunze mentă

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi gălbenuşu­rile, coaja şi sucul de portocale şi la fi­nal încorporezi făina amestecată cu praful de copt.

Torni aluatul într-o tavă de 30×35 cm, unsă şi tapetată, şi o in­troduci la cuptor 3040 de minute. Laşi să se răcească, apoi tai blatul în două.

Descojeşti portocala, cureţi feli­ile de pieliţe şi le tai cubuleţe. Baţi frişca lichidă cu întăritorul de friş- că, adaugi brânza scursă bine, esen­ţa, portocala tăiată şi omogenizezi. Torni crema peste blat si nivelezi.

Aşezi cea de-a doua foaie de blat peste cremă. Dai prăjitura la rece cel puţin două ore, o tai bucăţi şi decorezi fiecare bucată cu o felie de portocală şi frunze de mentă proaspătă.

Prajitura cu crema de branza, portocale si menta

Prajitura_cu_crema_de_branza_portocale_si_menta

Pofta buna!


Poate iti place si:

Prajitura_cu_portocala_si_glazura

Prajitura cu portocala si glazura

Prajitura cu portocala si glazura din: portocala, zahar, boabe de coriandru, malai, unt, faina, praf de copt, oua. Ingrediente:   1 portocală 175g de zahăr 2 linguri boabe de coriandru 50g de mălai 175g de unt, moale 150g de făină 1 1/2 linguriţă praf de copt 3 ouă Ingrediente pentru glazura: 1 portocală 50g de […]

Prajitura_cu_ananas_portocala_si_stafide

Prajitura cu ananas, portocala si stafide

Prajitura cu ananas, portocala si stafide din: tofu, lapte, ulei, granule de trestie de zahăr, făină de grâu integrală, praf de copt, sare, oua, portocale, frisca, scorţişoară, ghimbir măcinat, unt, alune măcinate, vanilie măcinată, ananas, stafide. Ingrediente: 250 g tofu 150 ml lapte 100 ml ulei 75 g granule de trestie de zahăr 450 g făină de grâu integrală 1/2 plic praf de copt Pentru cremă şi crustă: […]

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.