Prăjitură cu cocos

Printeaza

Prăjitură cu cocos

Prăjitură cu cocos

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • sare
  • 15 g gelatină
  • 180 g făină
  • 50 g amidon
  • o conservă ananas
  • 300 ml frişca
  • o nucă de cocos
  • praf de copt
  • 100 g migdale
  • 100 ml cafea preparată
  • mentă
  • coajă de portocală confiată

Preparare:

Ouăle se pun într-un castron împreună cu zahărul tos şi sarea, se mixează până îşi dublează volumul, apoi se adaugă o linguriţă de praf de copt, amidonul şi făina.

Se mixează, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină şi se introduce în cuptorul încins. Se coace 12-15 minute, se scoate din tavă pe un tocător şi se lasă la răcit.

Gelatina se pune la înmuiat cu puţin suc din conserva de ananas, se topeşte la bain-marie şi se lasă să se răcească. Frişca se mixează, se amestecă bine cu nuca de cocos, migdalele tocate, gelatina răcită şi ananasul scurs.

Blatul se taie pe jumătate, se stropesc cu puţin suc de ananas amestecat cu cafeaua lichidă, se ung cu cremă şi se suprapun. Se introduce la rece pentru minimum 30 de minute, apoi se taie bucăţi.

La crema de cocos se mai poate adăuga mentă tocată sau coajă de portocală confiată.

Prăjitură cu cocos

Prăjitură cu cocos.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna prajitura asta cu cocos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.