Prajitura cu cocaze si lamaie

Printeaza

Prajitura cu cocaze si lamaie din: faina de migdale, sare, praf de copt, bicarbonat, ulei de rapita, lamai, oua, sirop de artar, lamai, coacaze, iaurt, extract de vanilie.

Ingrediente:Prajitura_cu_cocaze_si_lamaie

  • 4 cani de faina de migdale
  • jumatate de lingurita de sare
  • o lingurita de praf de copt
  • jumatate de lingurita de bicarbonat
  • jumatate de cana de ulei de rapita
  • 2 lamai
  • 3 oua
  • jumatate de cana de sirop de artar sau miere
  • 2 cani de coacaze
  • pentru glazura:
  • o cana de iaurt grecesc sau alt iaurt gros
  • 2 linguri de miere sau sirop de artar
  • o lingurita de extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 1 80°C. Amestecaţi făina, sarea, praful de copt şi bicarbonatul. încingeţi ulei şi miere într-o tigaie la foc mic. Radeti coaja a 2 lămâi şi adăugati-o în tigaie. Adăugaţi şi jumătate din zeama de lămâie şi turnaţi amestecul peste făina de migdale.

Bateţi ouăle şi încorporati-le în aluat împreună cu o cană de coacăze. Turnaţi într-o formă de copt şi dati la cuptor 40 – 50 de minute, până ce marginile devi aurii. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi la răcit. Scurgeţi iaurtul într-un filtru de cafea 10 minute.

Amestecati-l apoi cu mierea rămasă, extractul de vanilie şi restul de zeamă de lămâie şi dati la frigider. Când prăjitura s-a răcit complet, turnaţi peste glazura şi restul de coacăze.

Prajitura cu cocaze si lamaie

Prajitura_cu_cocaze_si_lamaie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.