Prăjitură cu cireşe

Printeaza

Prăjitură cu cireşe din: cirese, oua, zahar, frisca, faina, margarina, oua.

Ingrediente:Prăjitură cu cireşe

  • 300 g cireşe
  • 4 ouă
  • 2/3 cană cu zahăr
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 200 ml frişca lichidă
  • 6 linguri cu făina

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g margarina
  • 2 oua

Preparare:

Freacă margarina cu zahărul. Adaugă ouăle şi făina. Lasă aluatul la rece.

Intinde o foaie într-o formă unsă şi tapetată. Freacă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă frişca şi albuşurile bătute.

Toarnă o parte din compoziţie în tavă. Pune cireşele şi acoperă cu restul de compoziţie. Coace cam 40 de minute.

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Uite cum fac eu simplu si rapid o prajitura cu cirese.

    Ingrediente:

    2 oua
    150g zahar
    1plic zahar vanilat
    125ml ulei
    1 pahar iaurt 125g, simplu
    300g faina+praf de copt
    tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
    1 borcan compot cirese

    Mod de preparare

    Se amesteca cu mixerul ouale intregi, iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat in aceasta ordine, apoi si faina+praful de copt cernute impreuna. Obtinem un aluat cremos si omogen.

    Se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt si se aseaza fructele peste aluat.

    Se coace 35 min la foc potrivit 185 grade, se pudreaza apoi cu zahar si se taie cand s-a mai racit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.