Prajitura cu cirese si curmale

Printeaza

Prajitura cu cirese si curmale din: nuci, curmale, cirese, stafide, faina, coaja de lamaie, praf de copt, zahar, oua, coniac, sare.

Ingrediente:Prajitura_cu_cirese_si_curmale.jpg

  • 200 g nuci
  • 150 g nuci macadamia
  • 250 g curmale fără sâmburi, tăiate în jumătate
  • 200 g cireşe glasate
  • 100 g stafide amestecate cu coajă uscată de portocală şi lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 100 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 fiolă extract de vanilie
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 ouă mari
  • 8 linguri de coniac
  • 1 praf de sare
  • 100 g gem de caise
  • 200 g mix de fructe glasate

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180 de grade. Se tapetează cu hârtie o formă de tort cu diametrul de 20 cm.

Se amestecă nucile, fructele uscate şi coaja de lămâie într-un castron. Se cerne făina în ploaie, se adaugă praful de copt şi se amestecă bine.

Ouăle se bat cu vanilia, apoi se adaugă treptat în amestecul de fructe şi se omogenizează.

Compoziţia se toarnă în forma de tort, iar prăjitura se coace 90 de minute sau până trece testul scobitorii.

Prăjitura se lasă să se răcească 15 minute în tavă, apoi se scoate pe un grilaj.

După ce s-a răcit se înţeapă cu un băţ pentru frigărui şi se însiropează cu coniac. Se înveleşte în foaie de aluminiu şi se lasă 2-3 zile într-un loc uscat şi răcoros.

Cu o zi înainte de servire se încinge gemul de caise până devine lichid.

Se unge suprafaţa prăjiturii cu puţin gem, se aranjează deasupra fructele glasate cât mai colorate şi apoi se toarnă cu lingura gemul rămas peste fructe.

Prajitura cu cirese si curmale

Prajitura_cu_cirese_si_curmale

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.