Prajitura cu cirese si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu cirese si ciocolata din: ciocolata neagra, oua, zahar, faina, praf de copt, frisca, cirese, unt, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura_cu_cirese_si_ciocolata

pentru blat:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

pentru umplutura:

  • 350 g frisca lichida
  • 300 g cirese

pentru finisat:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 80 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • o lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Pentru blat, ciocolata se topeşte la bain-marie. între timp, gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se adaugă cioco­lata topită.

Se pun făina şi praful de copt si apoi spuma de albuşuri bătute.

Tava mare de cuptor se tapetează cu hârtie, se întinde aluatul cu o spatulă si se coace 10 minute. Apoi, după ce s-a răcit, se taie în două părţi egale.

Pentru umplutură, frişca lichidă foarte rece se mixează pentru a obţine spuma care se amestecă cu cireşele curăţate de sâmburi şi, eventual, tăiate.

Intr-un vas plat, se aşază una dintre foile coapte, se pune umplutura de frişcă şi se acoperă cu a doua foaie.

Se lasă aşa, nu la căldură mare, dar nici la frigider, până ce se pregăteşte glazura.

Pentru a face glazura, la bain-marie se pun ciocolata ruptă bucăţi şi untul.

Separat, zahărul şi frişca lichidă se pun pe foc mic pentru a topi zahărul.

Apoi, se amestecă cu compoziţia de ciocolată şi se potriveşte gustul cu scorţişoară.

Se toarnă peste prăjitură şi, după ce s-a răcorit puţin, se dă prăjitura la rece pentru 4 ore.

Prajitura cu cirese si ciocolata

Prajitura_cu_cirese_si_ciocolata

Pofta buna!

retete

Prăjitură cu mere și scorțișoară

Prăjitură cu mere și scorțișoară din: mere, scortisoara, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, sare. Această prăjitură cu mere și scorțișoară este ușor de preparat și are un gust minunat. Combinația dulce a merelor, aromei de scorțișoară și consistenței pufoase a aluatului o face potrivită pentru a fi savurată în orice moment al zilei. […]

 

Reteta zilei: Prajitura cu lapte

Prajitura cu lapte din: faina, zahar brun, praf de copt, sare, melasa, lapte, unt. Ingrediente: 4 ½ căni făină ½ cana zahar brun 1½ lingurițe praf de copt 1 lingurita sare ½ cana melasa 2 căni de lapte ½ cana unt, topit     Mod de preparare: Amestecă ingredientele uscate împreună. Amestecați ingredientele umede. Amestecati […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.