Prăjitură cu cireşe, nucă şi ciocolată
PrinteazaPrăjitură cu cireşe, nucă şi ciocolată: oua, zahar, faina, cacao, lapte, scortisoara, esenta de rom, cirese, praf de copt, nuca.
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri cu vârf cacao
- 200 g ciocolată cu lapte
- un vârf cuţit scorţişoară
- 1 fiolă esenţă de rom
- un castronel cireşe mari fără sâmburi
- 1 plic praf de copt
- 2 mâini pline de nucă zdrobită
- ulei
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile cu zahăr, adaugi gălbenuşurile pe rând, făina împreună cu cacaua, scorţişoara, praful de copt şi esenţa de rom.
Torni compoziţia într-o tavă pătrată. Peste compoziţie împrăştii nuca ruptă şi aşezi cireşele una lângă alta, până acoperi toată suprafaţa aluatului.
Dai tava la cuptor până trece testul scobitorii. între timp, topeşti ciocolata pe baie de abur, cu 2 linguri ulei. Când prăjitura este coaptă şi răcită, torni ciocolata deasupra, în start uniform. Poţi presăra deasupra fuigi de cocos.
Pofta buna!