Prajitura cu cirese, ciocolata si budinca de vanilie

Printeaza

Prajitura cu cirese, ciocolata si budinca de vanilie din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, cacao, cirese, budincă de vanilie, zahăr pudră, ciocolată, esenţă de rom.

Prajitura_cu_cirese_ciocolata_si_budinca_de_vanilie

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 6 ouă
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 8 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 350 g cireşe

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 200 g unt
  • 50 g zahăr pudră

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată
  • 25 g unt
  • 2 linguri esenţă de rom

Mod de preparare:

Speli cireşele, le îndepărtezi codi­ţele şi sâmburii şi le pui la scurs. Amesteci făina cernută cu praful de copt. Mixezi untu| cu zahărul şi sarea până capătă consistenţa unei creme.

Adaugi ouăle, .unul câte unul, le în­corporezi, apoi laptele, în fir subţire, iar la final făina, în ploaie.

Pui jumă­tate din compoziţie într-o tavă cu hârtie de copt, în timp ce pe restul îl amesteci cu cacaua şi îl torni în tavă peste  aluatul alb.

Presari din loc în loc cireşe şj dai tava la cuptor până trece testul scobitorii. Scoţi şi laşi la răcit. Prepari budinca de vanilie cu lap­tele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Baţi untul cu zahărul şi-l în­corporezi în budinca de vanilie şi o torni peste prăjitură. Rupi ciocolata bucăţele şi o topeşti cu untul.

La final, adaugi esenţa de rom şi torni glazura peste prajitura.

Prajitura cu cirese, ciocolata si budinca de vanilie

Prajitura_cu_cirese_ciocolata_si_budinca_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.