Prajitura cu ciocolata si ghimbir
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si ghimbir din: ciocolata, margarina, oua, ghimbir, zahar, faina, ulei, praf de copt, sare, frisca.
- 200 g ciocolată neagră
- 50 g margarină
- 2 ouă
- 100 g ghimbir ras
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 3 linguri ulei
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- 200 g frişcă
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata împreună cu margarina. Se mixează albuşurile cu zahăr şi sarea. Se adaugă gălbenuşurile, uleiul, amestecul de ciocolată şi margarină, făina amestecată cu praful de copt şi ghimbirul ras.
Se omogenizează bine amestecul, apoi se coace prăjitura într-o tavă potrivită ca mărime, aşternută cu hârtie de copt. După ce se răceşte, se aşază peste ea un strat de frişcă şi se ornează cu fulgi de ciocolată.
Pofta buna!