Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei

Printeaza

O reteta de prajitura cu ciocolata di dovlecei din: faina, cacao, amestec condimente, zahar fin, oua, esenta de vanilie, dovlecei, alune de padure, ciocolata neagra si smantana.

Ingrediente:Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei

  • 350g făină cu agent de creştere
  • 50 g de cacao pudră
  • 1 linguriţă amestec de condimente pentru prăjitură
  • 175 ml ulei de măsline extravirgin
  • 375g de zahăr fin
  • 3 ouă
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 500ml de dovlecei daţi prin râzătoare
  • 140 g alune de pădure prăjite, tocate grosier

pentru glazura:

  • 200g de ciocolată neagră, tocată
  • 100ml de smântână pentru frişcă

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se pun într-un bol mare făina, praful de cacao, amestecul de condimente şi o linguriţă de sare. în alt bol, se amestecă uleiul de măsline, zahărul, ouăle, esenţa de vanilie şi dovleceii.

Se combină apoi compoziţia uscată cu cea lichidă şi se încorporează alunele, apoi se toarnă amestecul într-o formă de prăjituri cu latura de 24cm, tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 40-50 de minute sau până ce un cuţit înfipt îrmijlocul aluatului iese curat.

Pentru glazură, se aduce smântână la punctul de fierbere într-o crăticioară, ap oi se toarnă fierbinte peste ciocolata pusă într-un bol şi se amestecă până ce compoziţia este omogenă, iar ciocolata s-a topit.

Se lasă să se răcească uşor şi să se întărească, apoi se întinde peste prăjitură, astfel încât să fie acoperită complet şi glazura să înceapă să picure pe margini. Se serveşte cu o ceaşcă de ceai sau cu o lingură de frişcă

Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei

Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.