Prajitura cu ciocolata si chili

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si chili din: ciocolata amaruie, chili, unt, zahar brun, oua, rom, piscoturi, amidon, ciocolata cu lapte, ciocolata alba si frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_si_chili

aluat:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 1/2 de lingurita de chili sau piper Cayenne
  • 150 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 4 oua
  • 4 linguri rom/suc de portocale
  • 100 g piscoturi
  • 2 linguri amidon

pentru glazura:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca

 

Mod de preparare:

Tocaţi ciocolata amăruie şi puneţi-o într-un castron de metal. Topiţi-o la baie de aburi, ames­tecând continuu, apoi adăugaţi chili. Preîncălziţi cupto­rul la 170°C. Puneţi într-un castron untul şi zahărul şi bateţi-le bine. Separaţi ouăle şi adăugaţi gălbenuşurile. Turnaţi apoi ciocolata încet, amestecaţi-o şi încorporaţi romul sau sucul de portocale.

Puneţi pişcoturile într-o pungă de gheaţă şi zdrobiţi-le. Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi-le în amestecul cu ciocolată împreună cu pesmetul şi amidonul. Turnaţi totul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi blatul 35-40 de minute.

Tocaţi ciocolata albă şi neagră şi topiţi-le separat. Adăugaţi-le pe fiecare în castroane se­parate cu frişca. Din ciocolata albă puneţi puţin deopar­te. Amestecaţi ambele tipuri de cremă şi îmbrăcaţi tor­tul cu acest amestec. Lăsaţi-I să se usuce puţin, apoi ornati-l cu ciocolata albă. Dati-l la rece.

Prajitura cu ciocolata si chili

Prajitura_cu_ciocolata_si_chili

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.