Prăjitură cu ciocolată şi caise
PrinteazaPrăjitură cu ciocolată şi caise din: faina, lapte, drojdie, ou, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, caise, branza dulce, oua, praf de vanilie, cacao si zahar pudra.
aluat:
- 350 g faina
- 175 ml lapte
- 1/2 cub drojdie (21 g)
- 3 linguri zahar
- 1 ou
- 70 g unt
- 1 praf de sare
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
topping:
- 2 cutii caise ( a 850 ml)
- 250 g branza dulce
- 2 oua
- 1/2 lingurita praf de vanilie
- 50 g zahar
aluat faramitat:
- 150 g faina
- 80 g zahar
- 100 g unt
- 1 lingura cacao
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Cerneţi făina într-un castron. Incălziţi laptele. Formaţi o adâncitură în făină şi presăraţi drojdia fărâmiţată. Turnaţi puţin lapte cald şi 1 linguriţă zahăr, frământaţi. Acoperiţi aluatul cu un şervet şi lăsaţi-l cea 20 min. sa crească la cald.
Frământaţi aluatul cu restul de lapte şi de ingrediente pentru aluat, lăsaţi-l să crească 30 min. Scurgeţi caisele. Intindeţi aluatul în tava unsă cu grăsime. Amestecaţi brânza, ouăle, vanilia, zahărul şi fructele şi întindeţi acest amestec peste aluat. Lăsaţi prăjitura 30 min. să crească.
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Pentru aluatul fărâmiţat frământaţi făina, zahărul, untul şi cacaua. Presăraţi-l peste prăjitură si coaceti-o cea 45 minute.
Prăjitură cu ciocolată şi caise
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura de lux