Prăjitură cu ciocolată şi caise

Printeaza

Prăjitură cu ciocolată şi caise din: faina, lapte, drojdie, ou, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, caise, branza dulce, oua, praf de vanilie, cacao si zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_si_caise

aluat:

  • 350 g faina
  • 175 ml lapte
  • 1/2 cub drojdie (21 g)
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

topping:

  • 2 cutii caise ( a 850 ml)
  • 250 g branza dulce
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de vanilie
  • 50 g zahar

aluat faramitat:

  • 150 g faina
  • 80 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar pudra

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina într-un castron. In­călziţi laptele. Formaţi o adâncitură în făină şi presăraţi drojdia fărâmiţată. Turnaţi puţin lap­te cald şi 1 linguriţă zahăr, frământaţi. Aco­periţi aluatul cu un şervet şi lăsaţi-l cea 20 min. sa crească la cald.

Frământaţi aluatul cu restul de lapte şi de ingrediente pentru aluat, lăsaţi-l să crească 30 min. Scurgeţi caisele. Intindeţi aluatul în tava unsă cu gră­sime. Amestecaţi brânza, ouăle, vanilia, za­hărul şi fructele şi întindeţi acest amestec peste aluat. Lăsaţi prăjitura 30 min. să creas­că.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Pentru aluatul fărâmiţat frământaţi făina, za­hărul, untul şi cacaua. Presăraţi-l peste prăji­tură si coaceti-o cea 45 minute.

Prăjitură cu ciocolată şi caise

Prajitura_cu_ciocolata_si_caise

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura de lux

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.