Prajitura cu ciocolata si cafea
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si cafea din: oua, zahar tos, cafea macinata, apa rece, faina, praf de copt, cacao, lapte, esenta de rom, margarina, crema de ciocolata, esenta de rom si frisca.
pentru blat:
- 6 oua
- 200 g zahar tos
- 6 linguri cafea fin macinata
- 6 linguri apa rece
- 200 g faina
- un pachet praf de copt
- 25 g cacao
- 100 ml lapte rece
- 12 ml esenta de rom
pentru crema:
- 250 g margarina
- 400 g crema de ciocolata
- 15 ml esenta de rom
- 25 g cacao
alte ingrediente:
- 200 ml frisca
- 25 g cacao
Mod de preparare:
Separaţi ouăle în două vase. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până se fac spumă, adăugaţi cafeaua şi câte o lingură de apă, amestecându-le încontinuu. Bateţi bine albuşurile cu un praf de sare şi încorporaţi-le în gălbenuşuri, cu făina, praful de copt şi 25 g cacao. Amestecaţi uşor, de sus în jos, prin răsturnare, ca să nu cadă aluatul.
Puneţi la copt la foc mediu, pentru 35 de minute, fără să deschideţi usa cuptorului în primele 10 minute. Apoi scoateţi-l şi lăsaţi-l la răcit. Tăiaţi blatul în două părţi egale. însiropaţi cu 100 ml lapte rece amestecat cu rom.
Pregătiţi crema: frecaţi margarina moale cu crema de ciocolată până devine spumoasă. Adăugaţi 15 ml esenţă de rom şi restul de cacao. Intindeţi crema între blaturi. Bateţi frişca bine si decoraţi prăjitura. Presăraţi cacao.
Prajitura cu ciocolata si cafea
Pofta buna!