Prajitura cu ciocolata si cafea

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si cafea din: oua, zahar tos, cafea macinata, apa rece, faina, praf de copt, cacao, lapte, esenta de rom, margarina, crema de ciocolata, esenta de rom si frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_si_cafea

pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar tos
  • 6 linguri cafea fin macinata
  • 6 linguri apa rece
  • 200 g faina
  • un pachet praf de copt
  • 25 g cacao
  • 100 ml lapte rece
  • 12 ml esenta de rom

pentru crema:

  • 250 g margarina
  • 400 g crema de ciocolata
  • 15 ml esenta de rom
  • 25 g cacao

alte ingrediente:

  • 200 ml frisca
  • 25 g cacao

 

Mod de preparare:

Separaţi ouăle în două vase. Frecaţi găl­benuşurile cu zahărul până se fac spumă, adăugaţi cafeaua şi câte o lingură de apă, amestecându-le încontinuu. Bateţi bine albuşurile cu un praf de sare şi încorporaţi-le în gălbenuşuri, cu făina, praful de copt şi 25 g cacao. Amestecaţi uşor, de sus în jos, prin răsturnare, ca să nu cadă aluatul.

Puneţi la copt la foc mediu, pentru 35 de minute, fără să deschideţi usa cupto­rului în primele 10 minute. Apoi scoateţi-l şi lăsaţi-l la răcit. Tăiaţi blatul în două părţi egale. însiropaţi cu 100 ml lapte rece amestecat cu rom.

Pregătiţi crema: frecaţi margarina moale cu crema de ciocolată până devine spu­moasă. Adăugaţi 15 ml esenţă de rom şi restul de cacao. Intindeţi crema între blaturi. Bateţi frişca bine si decoraţi prăjitura. Presăraţi cacao.

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura_cu_ciocolata_si_cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.