Prajitura cu ciocolata si cacao

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si cacao din: foi de napolitana, faina, oua, bicarbonat, cacao, zahar, margarina, lapte, budinca, ciocolata, ulei.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_si_cacao

  • 3 foi de napolitană

Pentru beţişoare:

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahăr pudră
  • 30 g margarina
  • puţin lapte

Pentru cremă:

  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 2 linguri făină
  • 20 linguri zahăr
  • 750 ml lapte
  • 300 g margarina

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 2 linguri ulei sau 3 albuşuri
  • 5 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru beţişoare, amesteci toate ingredientele până obţii un aluat omogen. Din acest aluat faci 12 beţişoare, pe care le coci în cuptorul încins 10 minute.

Pentru cremă, amesteci praful de budincă, făina şi zahărul şi le fierbi cu 700 ml lapte, până se îngroaşă. Laşi apoi compoziţia la răcit şi o freci cu 300 g margarina.

Pentru asamblare, tai foaia de napolitană în 3, una mai lată, iar celelalte două identice. Foaia mai lată o pui pe un platou, o ungi cu cremă, iar peste cremă pui 3 beţişoare tu puţină distanţă între ele, apoi cremă, 2 beţişoare, din nou cremă, un beţişor şi iar cremă.

Nivelezi crema şi lipeşti cele două părţi de napolitană identice (pe lateral), care vor forma un triunghi. Procedezi la fel şi cu restul. Ornezi cu glazura formată din ciocolata topită, amestecată cu uleiul.

Prajitura cu ciocolata si cacao

Prajitura_cu_ciocolata_si_cacao

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.