Prajitura cu ciocolata in straturi

Printeaza

Prajitura cu ciocolata in straturi din: frisca, ciocolata, unt, oua, zahar, zahar vanilat, faian, praf de copt, sare, cafea.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_in_straturi

  • 150 g frişcă
  • 50 g ciocolată

Pentru blat:

  • 50 g ciocolată amară
  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • 80 g făină
  • 1 linguriţă rasă cu praf de copt
  • sare

Pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 60 g zahăr
  • 200 g ciocolată amară cu lapte
  • 50 ml cafea tare
  • 200 ml friscă

 

Mod de preparare:

Batem untul spumă, după care adăugăm ciocolata topită la bain mărie şi răcită. Amestecăm energic până obţinem o cremă fină şi omogenă. Incorporăm gălbenuşurile, unul câte unul, apoi adăugăm albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare, zahăr şi zahăr vanilat. La sfârşit, presărăm faina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt. Compoziţia astfel obţinută o întindem într-o tavă (20×30 cm) tapetată cu hârtie de copt.

Coacem la cuptor, la 180 grade, timp de 15 minute.

Separat, pregătim crema. Topim ciocolata pe baie de aburi şi când se răceşte o amestecăm cu cafeaua călduţă (e important ca şi ciocolata şi cafeaua să aibă aproape aceeaşi temperatură ca să nu se întărească ciocolata). Adăugăm gălbenuşurile bătute cu 30 g zahăr şi apoi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. La final, încorporăm frişca mixată bine.

Vom obţine o cremă pufoasă pe care o lăsăm 30 de minute la frigider.

Tăiem foaia de pandişpan în felii lungi cât forma în care vom asambla prăjitura. Cel mai bine este să folosim o formă de chec pe care să o tapetăm cu folie alimentară sau de aluminiu.

Punem prima foaie în formă, peste care adăugăm un strat de cremă. Aşezăm următoarea foaie şi iarăşi un strat de cremă, şi tot aşa până ce terminăm foile şi cremă. Ultimul strat trebuie să fie de pandişpan.

Lăsăm prăjitura la rece o oră, după care o ornăm cu friscă si ciocolată rasă.

 

Prajitura cu ciocolata in straturi

Prajitura_cu_ciocolata_in_straturi

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.