Prajitura cu ciocolata, frisca si alune

Printeaza

Prajitura cu ciocolata, frisca si alune din: faina, migdale, anason, scortisoara, unt, zahar, miere, susan, sare, ciocolata neagra, frisca, alune.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_frisca_si_alune

  • un kg faina
  • 500 g migdale
  • o lingura anason macinat
  • 2 linguri scortisoara
  • 500 g unt
  • 300 g zahar
  • 500 g miere
  • 500 g susan prajit
  • un praf sare

pentru servit:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca
  • 350 g alune prajite si macinate

 

Mod de preparare:

In tava de aragaz se pune făina şi se lasă la cuptor aproximativ o oră până devine maronie. Se amestecă din când în când pentru a o ajuta să se coacă uniform. Se lasă la răcit şi apoi se cerne.

Intr-un vas mare, se pun făina coaptă, sarea şi zahărul. Se adaugă susanul, migdalele măcinate, anasonul, scorţişoara şi se amestecă bine. Se topeşte untul şi se toarnă amestecând cu mâna până la încorporarea completă.

Apoi se pune mierea şi se amestecă pentru a obţine o pastă omogenă, de consistenţă tare. Se pune amestecul într-o formă, se tasează bine cu dosul unei linguri şi se lasă la rece pentru 24 de ore.

Apoi, se taie bucăţi care se trec prin ciocolată topită amestecată cu frişcă. Se pun prăjiturelele pe un grătar să se zvânte şi apoi se trec prin alune măcinate.

Prajitura cu ciocolata, frisca si alune

Prajitura_cu_ciocolata_frisca_si_alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.