Prajitura cu ciocolata, coniac si alune

Printeaza

Prajitura cu ciocolata, coniac si alune din: oua, unt, zahar, faina, lapte, praf de copt, zahar vanilinat, coniac, ciocolata, frisca, alune.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_coniac_si_alune

  • 5 oua
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 450 g faina
  • 50 ml lapte
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilinat
  • 2 linguri coniac

pentru servit:

  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g alune

pentru tava:

  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă untul topit cu zahărul, ouăle, coniacul, laptele, praful de copt şi zahărul vanilinat, până se obţine un aluat omogen.

Se adaugă făina progresiv, continuând amestecarea. Se unge tava de copt cu unt si se toarnă aluatul care se coace aproximativ 6 de minute.

Intre timp, ciocolata plntru glazură se rupe bucăţi şi se toarnă peste ea frişca fiartă.

Alunele se mărunţesc ceva mai mare.

Prăjitura se taie bucăţi care se trec prin ciocolată şi apoi prin alune.

Se lasă bucăţile una lângă alta pe platoul de servit.

Prajitura cu ciocolata, coniac si alune

Prajitura_cu_ciocolata_coniac_si_alune

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu ciocolata si drajeuri

Prajitura cu ciocolata si drajeuri

Prajitura cu ciocolata si drajeuri din: unt, zahar, oua, sana, ciocolata, lapte, cafea, faina, cacao, frisca. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 120 ml sana 50 g ciocolată neagră 1 lingură lapte 30 ml cafea 175 g făină amestecată 100 g cacao neagră 1 linguriţă rasă praf de […]

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Se amestecă […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.