Prajitura cu ciocolata amara

Printeaza

Prajitura cu ciocolata amara din: zahar, apa, ulei, faina, cacao, bicarbonat, zeama de lamaie, vanilie, nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie, margarina, ciocolata amara.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_amara

Pentru blat:

  • 1 cană şi jumătate de zahăr
  • 1 cană şi jumătate de apă
  • 1 cană de ulei
  • 3 căni făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
  • vanilie
  • 1/2 linguriţă ghimbir
  • 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
  • coajă rasă de lămâie
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

Pentru glazură:

  • 1 ciocolată amară
  • 50 g margarină
  • 1 lingură cacao
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri apă

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mai mare se pun mai întâi făina, zahărul, cacaua, aromele şi bicarbonatul.

Se amestecă totul, apoi se adaugă, alternând, uleiul şi apa, amestecând în continuare până se obţine o pastă omogenă care curge.

Se toarnă într-o formă bine unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se lasă la cuptor circa 45 minute.

Când prăjitura este coaptă, se scoate şi se toarnă imediat glazura de ciocolată. Apoi se lasă să se răcească şi să se întărească glazura.

Pentru glazura: într-un vas emailat, pui margarina tăiată bucăţele, zahărul amestecat dinainte cu cacao, ciocolata amăruie ruptă mărunt şi apa. Se pune pe foc mic şi se lasă, amestecând mereu, până când se omogenizează.

Se toarnă glazura fierbinte peste prăjitură.

Prajitura cu ciocolata amara

Prajitura_cu_ciocolata_amara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.