Prăjitură cu castane

Printeaza

Prăjitură cu castane

Prăjitură cu castane

Ingrediente:

  • 230 g unt
  • 300 g făină
  • un pliculeţ praf de copt
  • sare
  • 300 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • două banane
  • două portocale
  • zahăr vanilinat
  • 350 ml lapte dulce
  • 100 g nucă de cocos
  • zahăr brun
  • 300 g castane din conservă
  • un plic cu cremă de vanilie
  • cacao

Preparare:

Untul, zahărul tos, două linguri de zahăr brun şi un praf de sare se mixează până când rezultă o cremă. Se adaugă ouăle, bananele tăiate în felii şi 150 g castane tocate mărunt.

Se mixează totul până când rezultă o pastă, se adaugă praful de copt, două pliculeţe cu zahăr vanilat, sucul de la portocale, 100 ml lapte şi făina.

Se mixează, se toarnă într-o formă de chec sau cozonac, unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se coace la foc mediu 30-45 de minute, se lasă timp de 10 minute în tavă, apoi se scoate şi se lasă să se răcească.

Crema de vanilie se prepară cu restul de lapte, se adaugă nuca de cocos, coaja rasă de la portocale şi se amestecă.

Se taie prăjitura în felii egale, se umple cu cremă şi se decorează cu restul de castane. Se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se serveşte.

Prăjitură cu castane

Prăjitură cu castane.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.