Prajitura cu caramel si nuca

Printeaza

Prajitura cu caramel si nuca din: unt, zahar, galbenusuri, lapte, faina, sare, esenta de vanilie, zahar pudra, frisca, unt, nuca.

Ingrediente:Prajitura_cu_caramel_si_nuca

  • 225 g unt
  • 300 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 180 ml lapte
  • 275 g faina
  • un praf sare
  • o fiola subtire esenta de vanilie

pentru caramel:

  • 400 g zahar pudra
  • 400 ml frisca lichida
  • 40 g unt

pentru decor:

  • 100 g nuca macinata

 

Mod de preparare:

Pentru foi, se amestecă făina, praful de copt şi sarea, iar untul cu zahărul se freacă bine. Apoi în unt se pune câte un gălbenuş pe rând, amestecând după fiecare. Se pune vanilia şi apoi, alternativ, făina si laptele. Se amestecă bine si se îm­parte aluatul în 6 părţi. Se unge vasul de copt şi se tapetează cu făină, se toarnă o parte si se coace 15 minute.

O foaie bine coaptă trebuie să fie uşor uscată. Se lasă apoi 10 mi­nute să se răcorească în tavă, se scoate şi se procedează în continuare la fel pentru celelalte foi. Numai după ce toate foile s-au copt şi sunt răcite, se prepară crema caramel, pentru care zahărul se topeşte într-o crăticioară. înainte să devină foarte închis la culoare, se adaugă frişca şi se amestecă mereu pentru a topi zahărul.

Se trage de pe foc, se pune untul, se amestecă şi se pune la foc mic pentru un minut.

Intr-o tavă, se aşază o foaie se repartizează puţin caramel (cu grijă să ajungă pentru toate foile şi decor) şi se continuă alternarea foilor şi a cremei. Peste ultima foaie se toarnă restul de caramel si se lasă de pe o zi pe alta într-un loc răcoros. După gust, se poate servi prăjitura presărată cu nucă măcinată.

Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura_cu_caramel_si_nuca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nota 10 pentru prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.