Prajitura cu capsuni si sos de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu capsuni si sos de ciocolata din: lapte, oua, zahar tos, coaja de lamaie, capsuni, orez, zahar vanilinat, sare, unt, pesmet, sos de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_capsuni_si_sos_de_ciocolata

  • 500 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 100 g zahar tos
  • coaja de la o lamaie
  • 300 g capsuni
  • 150 g orez
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • un varf de lingurita de sare
  • 25 g unt
  • 50 g pesmet
  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Orezul se spală cu apă rece până ce se elimină tot amidonul şi apa rămâne limpede. Laptele dulce se pune la fiert într-o oală şi, când începe să clocotească, se presară orezul. Se adaugă sarea, zahărul tos şi se lasă să fiarbă până ce orezul s-a înmuiat.

Se lasă să se răcească, se amestecă bine cu zahărul vanilinat, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile mixate. Se amestecă bine cu o lingură, se adaugă albuşurile mixate separat şi se amestecă din nou până se încorporează toate ingredientele.

Se unge o tavă cu unt şi se presară pesmet, se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se aşază din loc în loc căpşuni întregi, se presează cu o lingură ca să intre în compoziţie şi se introduc în cuptor. Se coace la foc potrivit 30-45 de minute, se scoate şi se lasă să se răcească.

Se serveste calduta sau rece, cu sos de ciocolata.

Prajitura cu capsuni si sos de ciocolata

Prajitura_cu_capsuni_si_sos_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.