Prajitura cu caise si orez

Printeaza

Prajitura cu caise si orez din: faina, zahar, sare, ou, unt, lapte, orez, branza de vaci, budinca de vanilie, caise, gem de caise.

Ingrediente:Prajitura_cu_caise_si_orez

blat:

  • 300 g faina
  • 70 g zahar
  • sare
  • 1 ou
  • 180 unt rece

umpltura:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 125 g orez cu bob rotund
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 4 oua
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1 kg caise (conserva)
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri gem de caise

 

Mod de preparare:

Se frământă ingredientele pentru blat cu 2-3 linguri de apă şi se modelează sub formă de bilă; se înfăşoară aluatul în folie şi se dă la frigider 30 min.

Se prepară umplutura: se dă laptele în clocot cu 2-3 lin-guri zahăr şi orez; se lasă să fiarbă apoi la foc moale cca 40 min.

Se adaugă coajă de lămâie şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 175°C.

Se întinde aluatul într-o tavă adâncă, unsă, ridicând o margine înaltă. Se amestecă orezul cu brânză de vaci, ouă, praf de budincă de vanilie şi restul de zahăr.

Se repartizează pe blat. Se scurg caisele şi se aşază pe prăjitură cu partea rotunjită în sus; se toarnă unt topit şi se coace cca 1 oră.

Se unge cu gem cald.

Prajitura cu caise si orez

Prajitura_cu_caise_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.