Prajitura cu caise si ghimbir

Printeaza

Prajitura cu caise si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, ghimbir, suc de caise, cacao, caise si lapte.

Ingrediente:Prajitura_cu_caise_si_ghimbir

  • 250 g unt
  • 180 g zahar
  • 5 oua
  • 400 g faina
  • 4 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita ghimbir tocat
  • 60 ml suc de caise
  • 3 linguri cacao
  • 1 kg caise
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Se bate untul cu zahăr; se înglobează pe rând ouăle. Se amestecă făina cu praf de copt şi ghimbir şi se înglobează în compoziţie, alternând cu sucul de caise. Cuptorul se încinge la 200 0 C. Aluatul se împarte în două: în 1/2 se înglobează cacao şi lapte.

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi şpriţează dungi alternative de alaut alb şi brun; se marmorează cu o furculiţă. Se aşază jumătăţi de caise, cu partea tăiată în sus. Tarta se coace cca. 25 min. Se scoate si se lasă să se răcorească.

Prajitura cu caise si ghimbir

Prajitura_cu_caise_si_ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.