Prăjitură cu caise şi fulgi de marţipan

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, martipan, scortisoara, faina, caise.

Ingrediente blat:

  • 250 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml lapte

Ingrediente fulgi:

  • 80 g compoziţie de marţipan
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură scorţişoară
  • 150 g făină
  • 2 conserve caise (de 580 ml)

Mod de preparare:

Se unge cu unt o tavă sau se tapetează cu hârtie de copt. Se bate un­tul spumă, cu zahăr; se înglobează pe rând ouăle, până ce zahărul se dizolvă complet.

Se amestecă se­parat făina cu praf de copt şi se toarnă în ploaie peste compoziţia de unt; se omogenizează cu grijă, ca să nu se formeze coco­loaşe.

Se adaugă laptele şi se amestecă până ce ia naştere un aluat omogen, moale. Aluatul se aşază în tava pregătită şi se nive­lează.

Cuptorul se încinge la 180° C. Caisele din compot se lasă să se scur­gă într-o strecurătoare mare.

Se mărunţeşte com­poziţia de marţipan şi se aşază într-un castron, îm­preună cu untul, zahărul, scorţişoara şi făina.

Se frământă cu mâna până ce iau naştere fărâmituri mari (fulgi).

Jumătate din cantita­tea de caise se aşază pe suprafaţa blatului şi se repartizează deasupra, în mod uniform, fulgii de marţipan.

Prăjitura se coace la cuptor timp de cca. 35-45 min., până ce se rumeneşte. Se scoate apoi din cuptor şi se lasă să se răcească complet, în tavă.

Se taie prăjitura în douăzeci de bucăţi şi se aşază deasupra restul de caise. Bucăţile de tartă se pot servi cu un capac gros de frişcă bătută, cu vanilie şi puţină scorţi­şoară.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sorina Apetroiei

    Vreau sa incerc si eu prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.