Prăjitură cu caise si zahar vanilat

Printeaza

Prăjitură cu caise si zahar vanilat

Ingrediente:Prăjitură cu caise si zahar vanilat

  • 8 ouă
  • 600g zahăr
  • 600ml smântână
  • 30ml ulei
  • 600g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 4 linguriţe zahăr vanilat
  • l kg caise

 

Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se obţine o cremă.

Se adaugă, treptat, smântână şi uleiul, praful de copt, dizolvat în puţină smântână, apoi, alternativ, faina şi albuşurile, bătute spumă.

Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu rtnt şi presărată cu făină. Deasupra se pun caisele curăţate de coajă şi tăiate în felii.

Se bagă tava la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de ţninute.

După ce se răceşte,se pudrează cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.