Prajitură cu cafea si biscuiti

Printeaza

Prajitură cu cafea si biscuiti

Ingrediente:Prajitură cu cafea si biscuiti

  • 250 g biscuiţi
  • 300 g unt
  • 250 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri cafea măcinată
  • 50 ml rom
  • 100 g nuci
  • 50 g cacao

 

Mod de preparare:

Pui un ibric cu o ceaşcă de apă la fiert şi când dă în clocot, adaugi cafeaua măcinată. Laşi să fiarbă până scade apa la jumă­tate şi-ţi va ieşi o esenţă. Freci zahărul cu gălbe­nuşurile până obţii o cremă.

Adaugi untul frecat spumă, o linguriţă de esenţă de cafea, cacaua şi amesteci bine. Ungi un platou rotund cu puţină cremă, aşezi biscuiţii unul lângă altul şi stropeşti cu rom.

Pui un strat de cremă, apoi un rând de biscuiţi şi stropeşti cu rom, pui iar un strat de cremă şi continui aşa până ce termini cu un strat de biscuiţi. Imbraci prajitura cu cremă, iar deasupra presari biscuiţi sfărâmaţi bine şi miez de nucă tăiat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.