Prăjitură cu cacao şi cafea

Printeaza

Prăjitură cu cacao şi cafea

Ingrediente blat:Prăjitură cu cacao şi cafea

  • 5 gălbenuşuri
  • 5 albuşuri
  • 250g unt
  • 250g zahăr
  • 1 lin­guriţă cafea măcinată
  • 4 linguriţe cacao
  • 400g făina
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă esenţă de rom

Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g zahăr ,200g unt,1 linguriţă ca­cao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă esenţă de rum ,70g nucă măcinată .

Se amestecă untul cu zahărul până devine spumă, apoi se adaugă ouăle bătute spumă şi esenţa de rom.

Se omogenizează compoziţia, amestecând totul cu telul. Se pun făina, î n ploaie, praful de copt, cacaoa şi cafeaua.

Se amestecă bine până se obţine un aluat omogen. Se toarnă compoziţia î ntr-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se pune blatul la copt, în cuptor, la foc potrivit, până când se rumeneşte pe deasupra.

Pentru cremă, în afară de nuca măcinată, se pun toate celelalte ingrediente într-un vas şi se fierb la foc potrivit, 5-10 minute, amestecând din când în când.

Se ia vasul de pe foc şi se adaugă nuca măcinată. Pentru a finisa prăjitura, se taie blatul în două şi se întinde uniform crema.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.