Prajitura cu budinca si zeama de lamaie

Printeaza

Prajitura cu budinca si zeama de lamaie din: oua, faina, zahar, budincă de vanilie, unt, lapte, zeama de lămâie, praf de budincă de ciocolată.

Ingrediente:Prajitura_cu_budinca_si_zeama_de_lamaie

  • 7 ouă
  • 7 linguri făină
  • 7 linguri zahăr

Pentru cremă :

  • 1 pachet budincă de vanilie
  • 200 g unt
  • 1/2 l lapte
  • 5 lin­guri zahăr
  • zeama de la jumătate de lămâie

Pentru glazură:

  • 1 pachet praf de budincă de ciocolată
  • 4 linguri zahăr
  • 1/2 l lapte

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi făina. Torni compoziţia într-o tavă cu dimensiunile de 25 – 30 cm şi o dai la cuptor, la foc potrivit. După ce s-a răcorit, tai blatul în trei foi subţiri, pe lungime.

Prepari budin­ca după instrucţiunile de pe plic. 0 laşi la răcorit şi apoi o amesteci cu 100 g unt, cu ajutorul mixerului şi adaugi zeama de lămâie, precum şi zahăr după gust.

Umpli cele trei blaturi cu crema obţinută. Prepari budinca şi, caldă, o întinzi peste prăjitură. Tai prăjitura a doua zi în romburi.

Prajitura cu budinca si zeama de lamaie

Prajitura_cu_budinca_si_zeama_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.