Prăjitură cu branză şi frişca

Printeaza

Prăjitură cu branză şi frişca

Ingrediente:Prajitura cu brânza si frisca

  • 4-6 ouă
  • 100-150 g zahăr
  • 100-150 g făină
  • 1 lingură unt topit sau smân­tână pentru uns tava.

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 1 pachet brânză de vaci (250 g)
  • 3-4 linguri zahăr pudră
  • 1 l frişca
  • 50 g stafide
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • coajă de portocală proaspătă sau de la borcan, păstrată cu zahăr

Cum procedezi pentru blat:

Baţi albuşurile spumă, apoi le amesteci cu zahărul şi baţi în continuare până ce spuma se întăreşte ca pen­tru bezele. Adaugi gălbenuşurile (dar opreşti unul pe care îl vei folosi la cremă). După aceea adaugi făina amestecând mereu până la omo­genizare.

Pregăteşti forma de copt (tava de la aragaz), o ungi cu unt şi o presari cu făină. Dai la cuptor la foc potrivit pentru o oră. După ce s-a copt, desprinzi blatul pe margini, îl aşezi pe un suport drept şi pui crema deasupra.

Cum procedezi pentru cremă:

Freci brân­za cu gălbenuşul amesteci stafidele, aromele şi frişca bătută. Pui amestecul peste blat şi dai la rece pentru 1-2 ore. La masă o aduci ornată cu frişca, stafide sau chiar coajă de portocală de la borcan.

Prăjitură cu brânză şi frişca

Prajitura cu brânza si frisca

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din prajitura asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.