Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Printeaza

Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii din: rubarbă, pere rosii, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, smantana, unt, faina, oua, coaja de lamaie si portocala, agar-agar (un gelifiant natural), vanilie.

Prajitura_cu_branza_rubarba_si_pere_rosii

Ingrediente:

  • 300 g rubarbă
  • 2 pere roşii
  • 250 g brânză de vaci
  • 300 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g smântână
  • 100 g unt
  • 50 g făină
  • 4 ouă
  • coajă de lămâie şi portocală
  • 1 linguriţă agar-agar (un gelifiant natural)
  • 1 păstaie de vanilie

Mod de preparare:

Mjxezi ouăle împreună cu 200 g zahăr tos şi cu za­hărul vanilat. într-un alt bol amesteci brânza de vaci cu smântână, untul topit şi răcit, coaja de lămâie şi portocală rasă şi păstaia de vanilie.

Peste ameste­cul de brânză adaugi ouăle mixate, omogenizând bine compoziţia. Torni compoziţia într-o tavă şi o dai la cuptorul preîncălzit la 175°C, timp de 45-50 de mi­nute.

Intre timp, cureţi tijele de rubarbă şi perele şi le tai bucăţi potrivite. Adaugi rubarba şi perele într-un vas, pui zahărul rămas, puţină apă (cât să acoperi fructele) şi laşi să dea in clocot.

Adaugi agar-agarul şi le laşi să fiarbă două minute, lei vasul de pe foc şi laşi să se răcească compoziţia.

Laşi prăjitura să se răcească, apoi adaugi amestecul de .rubarbă şi pere roşii. Porţionezi, apoi serveşti prăjitura.

Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Prajitura_cu_branza_rubarba_si_pere_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.