Prajitura cu branza, menta si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu branza, menta si ciocolata din: nuci, nucă de cocos deshidratată, sare, nuci caju, unt de cacao, sirop de agave, esenţă de vanilie, ulei de nucă de cocos, lecitină, praf de cacao crud, mentă proaspătă.

Prajitura cu branza, menta si ciocolata

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă de nuci
  • 1 ceaşcă de nucă de cocos deshidratată
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 ceşti de nuci caju
  • 1/2 ceaşcă de unt de cacao, lichid
  • 4 linguri de sirop de agave
  • 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie
  • 2 linguri de ulei de nucă de cocos, lichid
  • 2 linguri de lecitină, praf
  • 1/2 ceaşcă de praf de cacao crud
  • 4 linguri de mentă proaspătă, mărunţită

Mod de preparare:

Pregătiţi crusta, procesând nuca de cocos deshidratată şi o jumătate de linguriţă de sare, într-un mixer, până se omo­genizează.

Indesaţi crusta într-o tavă de plăcintă rotundă, cu margini detaşabile şi diametrul de douăzeci şi trei de centimetri.

Preparaţi umplutura, procesând nucile caju, untul de cacao şi vanilia într-un blender; până se omogenizează, apoi adă­ugaţi uleiul de nucă de cocos şi praful de lecitină.

Impărţiţi umplutra în două părţi şi puneţi-le în vase diferite. In prima jumătate a aluatului de umplutură, adăugaţi ca­cao praf şi turnaţi-o deasupra crustei din tava cu margini detaşabile.

In cea de-a doua jumătate, adăugaţi menta mărunţită şi turnaţi-o peste primul strat de umplutură. Invârtiţi umplutura cu un beţigaş.

Puneţi prăjitura în congelator, timp de trei ore, până se so­lidifică. Scoateţi tava şi desprindeţi-i marginile. Lăsaţi-o să se dezgheţe între treizeci de minute şi o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.