Prajitura cu branza, dulceata si nuci

Printeaza

Prajitura cu branza, dulceata si nuci din: margarină, zahar, oua, praf de copt, faina, branza de vaci, smantana, zahăr vanilat, dulceaţă de fructe de pădure, nuci, esenţă de rom.

Prajitura_cu_branza_dulceata_si_nuci

Ingrediente:

  • 250 g margarină
  • 1 cană cu zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 1 pliculeţ cu praf de copt
  • 700 g făină
  • 350 g brânză de vaci
  • 100 g smântână
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • 1 borcan cu dulceaţă de fructe de pădure
  • 100 g nuci
  • 1 fiolă cu esenţă de rom

Mod de preparare:

Intr-un castron, frec energic margarina cu zahărul şi gălbenuşurile, după care încorporez făina amestecată cu praful de copt.

Frământ toate aceste ingrediente până obţin un aluat potrivit de tare. Opresc un sfert din aluat, iar restul îl întind cu mâna într-o tavă tapetată cu ulei şi făină.

Pun pe toată suprafaţa brânza de vaci frecată cu smântână, esenţa şi zahărul vanilat, apoi dulceaţa amestecată cu nucile tocate.

Iau aluatul oprit şi îl frământ cu o lingură, două cu făină, să fie un pic mai tare, apoi îl rad peste gem.

Las la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute. Tai prăjitura numai după ce s-a răcorit.

Prajitura cu branza, dulceata si nuci

Prajitura_cu_branza_dulceata_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.